Is hooggevoeligheid hetzelfde als een zesde zintuig hebben? Het antwoord is ‘nee’, dit is niet hetzelfde en in dit blog zal ik hooggevoeligheid en een zesde zintuig onderscheiden.

Hooggevoeligheid:

Hooggevoelige mensen hebben een zeer gevoelig zenuwstelsel. De informatieverwerking loopt uitgebreider en complexer dan bij een niet hooggevoelig persoon. Hooggevoeilgheid zit dus echt in het zenuwstelsel. Wel zijn hooggevoelige personen gevoelig voor sferen, bv wanneer er ruzie is geweest, voelen zij dit aan in de energie die veranderd is in de desbetreffende kamer. Kinderen worden geboren met hooggevoeligheid, wel kan dit gedurende de ontwikkeling bij de een meer tot uiting komen dan bij de ander. Het ene kind/hooggevoeligpersoon kan bv gevoeliger zijn voor geluid en de ander voor labeltjes in  kleren. Dit is voor ieder persoon verschillend. 

Hooggevoeligheid  heeft iemand zijn hele leven. In tegenstelling tot het 6e zintuig, hoeft dit niet zo te zijn.

6e zintuig:

Ieder kind ziet bijna overleden mensen/ verschillende wezens. Dit heeft te maken met de pijnappelklier die naast de lichamelijke werking ook nog een geestelijke werking heeft. Dit is een klein orgaan midden in de hersenen wat er voor zorgt dat wij deze waarnemingen met deze onzichtbare dimensie kunnen zien. Overal waar je ook bent, zijn overleden mensen en op de ene plek meer dan de andere. Denk aan bv  begraafplaatsen. Geesten die hier nog zijn, kunnen vaak zelf de weg naar het zogenoemde ‘’licht’’ nog niet vinden en dollen hier maar rond. Vaak zonder enig tijdsbesef en/of kunnen hun familieleden moeilijk loslaten. Ze hebben vaak geen bijbedoelingen, maar kan dit kinderen vaak ’s nachts uit hun slaap halen. Geesten, ofwel entiteiten, zijn net zaklampen overdag zie je onduidelijker dan midden in de nacht. Naar mate je ouder wordt, is  het contact met deze onzichtbare dimensie steeds minder en zien deze kinderen dit uiteindelijk niet meer. Het is in deze tijd vaak nog ‘’eng’’ en wordt genoemd als “zweverig”. Dit  wil ik graag dit ontkrachten, omdat  je het als  ouder bv niet ziet, wilt niet zeggen dat het er niet is. Vaak kan het een hoop klachten bij je kind verminderen, wanneer je erkent hij of zij daar last van heeft. Daarnaast kan een heftig trauma of  gebeurtenis ontstaan, waardoor iemand opnieuw  deze waarnemingen kan ervaren, maar dit hoeft niet zo te zijn. Tevens hangt het er ook vanaf of  iemand bewust toegang wil hebben tot deze waarnemingen of juist niet.

Gaat hooggevoeligheid gelijk op met een 6e zintuig?

Nee, dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Kinderen die een 6e zintuig hebben, hoeven in definitie niet hooggevoelig te zijn en vice versa. Wel heeft een hooggevoeligkind de neiging om ‘’meer’’ open te staan voor een 6e zintuig.

Wil je hier meer over weten?

Stuur een mailtje naar info@coachingveerkracht.com of via de onderstaande button.

 

Similar Posts

Geef een reactie