Coaching-Veekracht_Emotiedagboek_Hoe-zit-jij-in-je-vel_Buitenleven

Wauw, ik sta met mijn product in het tijdschrift Buitenleven. Het is een mooi tijdschrift, vandaar dat ik het ook met trots laat zien op deze foto! Het emotiedagboek is een mooie tool om als ouder in gesprek te gaan met je kind. Vooral nu in de huidige Coronatijd. 

Structuur & regelmaat opnieuw uitvinden

Kinderen vinden het vaak lastig om te benoemen wat er gaande is in hun eigen belevingswereld. Taal zegt niet altijd alles. Juist nu de hele wereld op ‘z’n kop’ staat, is de situatie voor kinderen lastig, omdat zij baat hebben bij structuur en regelmaat. Wij worden nu uitgenodigd om opnieuw de structuur te vinden op: school, werk en thuis in het gezin. Kinderen voelen de verandering binnen de nieuwe structuur feilloos aan. Voor kinderen is het vaak even zoeken en ze weten dit niet altijd te omschrijven met woorden. Waardoor emoties (boosheid of verdriet) zich kunnen door vertalen in het gedrag, zoals: slaan, schreeuwen of schoppen. 

De sleutel tot de emoties

 De sleutel ligt bij de emoties van je kind. Wat speelt erachter de boosheid die je kind toont? Wanneer je dit ziet bij je kind ontstaat begrip, waardoor ruimte ontstaat om emoties te benoemen en over in gesprek te gaan. Als ouder kun je in het gesprek met je kind hierop anticiperen. 

Emotiedagboek

iervoor is het emotiedagboek (Hoe zit jij in je vel?) ontwikkeld. Dit dagboek bestaat uit standaard situatieschetsen, waar kinderen in kunnen kleuren en stickers plakken. Je kunt het emotiedagboek aanschaffen voor €24,95 (incl. gratis toegang tot de online training ‘Hoe ga je in gesprek met je kind?’). In deze online training staan er verschillende voorbeeldvragen om de achterliggende reden te ontdekken die schuilt achter de emoties van je kind. Dat is iets wat ik iedere ouder gun: ruimte die ontstaat in plaats van alleen maar boosheid en verdriet.

Geïnteresseerd in het emotiedagboek? Meer info via de onderstaande button.

Similar Posts

Geef een reactie