Mijn tiener is HSP en nu?

Herken je dit bij je dochter?

N

Ze komt moe thuis na een schooldag. Je ziet dat ze geen energie meer heeft om huiswerk te maken of andere leuke dingen te doen. Je cirkelt als ouder voorzichtig om haar heen, om confrontaties te voorkomen, want je wilt de sfeer toch leuk houden!

N

Je ziet dat ze erg veel stress ervaart wanneer er een toetsweek aankomt. Ze is prikkelbaarder, zondert zich meer af en raakt steeds meer in zichzelf gekeerd. Je wilt haar graag helpen en haar stress wegnemen, maar je weet niet hoe?

N

Je weet wel iets van HSP (hooggevoeligheid) en herkent veel ervan in je eigen dochter. Maar ergens ben je bang dat de middelbare school teveel voor haar wordt. Je ziet dat ze erg onzeker is en je hebt het gevoel dat ze een te grote last op haar schouders draagt.

N

Ze is erg perfectionistisch in haar gedrag. Wanneer jij haar om hulp vraagt bij een taak, zie je dat ze het graag goed wil doen. Ze is lang bezig met haar taak om het af te maken en je ziet dat het haar onzeker maakt.

N

Je ziet dat de emoties regelmatig hoog zitten, waardoor ze regelmatig huilt en vaak boos is. Er is weinig voor nodig haar emotioneel te krijgen, je ziet dat ze niet lekker in haar vel zit en je weet eigenlijk niet precies waarom. Wat je wel ziet, is dat ze het niet zo langer volhoudt.

N

Ze is erg gevoelig voor de stemming in huis. Je hebt meerdere benaderingen geprobeerd, maar het lijkt allemaal niet te helpen. Je verlangt ernaar haar weer te zien stralen en een onbezorgde tiener te zijn. Want het zou één van de mooiste fases van haar leven moeten zijn! Je wilt haar graag zelf helpen, maar er is toch misschien hulp van een expert nodig.

Hoe zou het zijn het voor jou als?

N

Je dochter na een dag school thuiskomt en energie over blijkt te houden. Je hoeft als ouder niet meer om haar heen te lopen want de sfeer is prettig en er wordt zelfs weer regelmatig gelachen!

N

Wanneer de toetsweek eraan komt, zie jij dat je dochter veel minder stress ervaart. De toetsweek geeft altijd een gezonde spanning, maar dit neemt niet meer de overhand. Ze is veel minder prikkelbaar en zondert zich minder af.

N

De middelbareschooltijd van je dochter een tijd is waar ze met plezier op terug zal kijken. Natuurlijk zal ze ervoor moeten werken maar het hoeft geen zware last voor haar te zijn.

N

Wanneer jij om hulp vraagt, zie je dat ze niet meer zolang bezig is om haar taak af te maken. Ze wil het nog steeds goed doen, maar perfectionisme neemt niet meer de overhand.

N

Je dochter weet om te gaan met haar emoties. Ze heeft geleerd haar emoties meer te filteren waardoor het niet allemaal tegelijk binnenkomt. Ze kan ook beter praten over wat er in haar omgaat, haar lontje is langer en de sfeer thuis is weer ongedwongen.

N

Je dochter blijft gevoelig voor stemmingen, maar weet hierover te praten en deze signalen te verwerken. Je ziet dat ze weer straalt als tiener en de tiener die geniet van het leven!

In het persoonlijk coaching traject begeleid ik je dochter 4 maanden en leer haar om te gaan met haar HSP (hooggevoeligheid)!

Wat betekent dat concreet?

N

7 uur persoonlijke coaching (max 4 maanden).

N

Praktische tips en oefeningen die direct toepasbaar zijn.

N

Extra begeleiding tussen de sessies door.

N

Tussentijdse contactmomenten voor jou als ouder tijdens
het traject.

N

Ook schoolgesprekken neem ik mee.

Resultaat van met mij werken

Z

Ik leer je dochter hoe ze controle krijgt en houdt over haar eigen energie. Na een schooldag voelt ze niet meer zo uitgeblust dat ze eigenlijk niks meer wil of kan. Je hoeft als ouder niet langer om haar heen te draaien om de sfeer gemoedelijk te houden.

Z

Ik leer je dochter omgaan met de spanning die een toetsweek met zich meebrengt. Gezonde spanning zorgt ervoor dat je presteert en is zeker niet verkeerd. Ze leert hiermee omgaan zodat stress niet meer de overhand neemt.

Z

Je dochter met plezier naar school gaat. Ze kan goed omgaan met de werkdruk die school met zich meebrengt en trekt op tijd aan de bel als het teveel wordt.

Z

Ik leer je dochter om haar perfectionisme op een andere manier te bekijken en ermee om te gaan. Perfectionisme blijft een eigenschap die hoort bij HSP, maar wanneer je een taak doet, kan je dochter zich richten op een taak waardoor ze niet meer zo lang bezig is. En haar energie kan gebruiken voor andere taken.

Z

Ik leer je dochter met haar emoties omgaan. Emoties hoort bij het mens zijn, en ze zijn ook goed! Juist om ze te laten zien. Alleen je dochter weet deze emoties te erkennen. Waardoor ze erover kan praten en de sfeer ongedwongen blijft.

Z

Ik leer je dochter hoe om te gaan met de stemmingen van anderen en zich hiervoor deels af te sluiten, zodat ze er niet langer door wordt beïnvloed. Hierdoor kan ze meer een onbezorgde tiener zijn en zie je haar weer stralen! Want dat is tenslotte wat je wilt, het beste voor je kind.

De investering voor dit traject bedraagt slechts 850 euro inclusief btw.
Je kunt ook in drie maandelijkse termijnen betalen van 300 euro inclusief btw.

De begeleidingsmomenten kunnen eventueel voor een gedeelte betaald worden uit het Persoons Gebonden Budget (PGB) – via SVB.

Veerle is een lieve, rustige, warme en begripvolle persoonlijkheid. Onze 16-jarige dochter kwam bij Veerle voor ondersteuning en begeleiding bij haar overbelastingsklachten. Veerle luisterde goed en aandachtige naar mijn dochter tijdens de gesprekken die werden gevoerd. De handvatten en meditatieve oefeningen die Veerle bood, waren zeer bruikbaar.

– Saskia –

Veerle is echt een top vrouw en heeft mij ontzettend geholpen om beter met mijn hooggevoeligheid om te gaan. Zeker een aanrader! Ze gaf me een goed gevoel, luistert oor en een helpende hand.

– Quinty- 18 jaar –

Kennismaken

Herken je als ouder je dochter hierin? Dan nodig ik jullie uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Omdat we intensief gaan samenwerken, vind ik het belangrijk dat we vooraf kijken of er een klik is. Ik kan een kennismaking inplannen met alleen je dochter, maar ook met jullie samen. Dit kan ook via zoom.