High sensation seeker

Elaine Aron benadrukt dat hoogsensitiviteit niet hetzelfde is als introvert zijn de energie bij deze kinderen richt zich naar binnen, ze zijn meestal rustig, en reflectief maar ook gereserveerd, ze zijn liever alleen dan in een groep.

Maar liefst 30% van de hoogsenstieve kinderen is namelijk extravert dit noemen wij ook wel de HSS (high sensation seeker). Een andere benaming is ook wel strong-willed of temperamentvol. Deze kinderen zijn juist ook opzoek naar prikkels. Ze kunnen hierdoor ook sneller onderprikkeld raken, doordat ze te weinig prikkels ervaren. Maar dat is niet de enige kenmerk van een high sensation seeker. De energie richt zich bij deze kinderen naar buiten, ze zijn meestal energiek zijn, actiegericht en assertief, ze zijn liever in gezelschap van andere dan alleen. Denk jij dat je kind een high sensation seeker is? Doe dan hier de test.

Hoe doe ik de test?

Het is belangrijk dat je de test op je gemak doet. Je kan dit samen met je dochter doen of alleen. Neem er de tijd voor. Desnoods in delen. Ook hier geldt, beantwoord iedere vraag al naar je gevoel je ingeeft. Ook al herken je je niet in alles van de betreffende vraag, kies het antwoord waar het gewicht van je gevoel het meest naar uitgaat.

Social Media

Word lid van de FB community