Coaching Veerkracht logo

The story of my life

Mijn naam is Veerle Wagenaar en 22 jaar oud.

Ik ben zelf van jongs af aan opgegroeid met mijn 6e zintuig en ik ben hoog gevoelig.

Heb jij ook altijd het idee, dat je ‘’anders’’ voelt dan de rest? Merk jij dat je meer prikkels opvangt dan andere? Ervaar jij ook altijd dat er meer zintuigen zijn dan de 5 alleen? Dat herken ik, dat had ik ook altijd. Ik kon vroeger met niemand over mijn gave en gevoelens praten en ik schaamde mij er ook voor. Tot nu, ik wil juist dat deze mensen zich gehoord voelen in deze maatschappij. Dat is de reden dat ik deze blog schrijf.

De reis naar wie ik ben

Het begon bij mij allemaal toen ik een jaar of 7 was. Ik zat in de stoel en ik zag allemaal lichtflitsen buiten. Ik wist niet wie of wat het was. Dus ging ik naar buiten toe omdat ik dacht dat iemand een foto maakte. Soms ging ik wel 10 keer op een dag naar buiten. Mijn ouders wisten niet wat er met mij was. Destijds was mijn vader zwaar gereformeerd en werd ik opgevoed met het idee dat god diegene was die ik moest liefhebben. Wij gingen regelmatig naar de kerk en lazen uit de bijbel. Ik kon over wat ik zag dus ook niet bespreken met mijn ouders. Ik was als kind altijd heel boos, op alles en iedereen en ook op god. Ik dacht altijd dat god een man of een vrouw was die op een wolkje stond en die dan bepaalde wat goed of fout was.

Psychologen

Doordat ik mij vroegeranders gedroeg, en altijd boos was op alles en iedereen brachten mijn ouders mij naar een psycholoog. Ik herinner me nog dat het op een leeg terrein plaatsvond met alleen een wit gebouw erop, en daar een vrouw met mij zat te tekenen om te achterhalen wat er aan de hand was. Ik wist nooit zo goed wat ik daar moest doen. Ik was toen der tijd ook erg bang voor onweer (harde geluiden) en dat onderwerp werd ook vaak aangekaartd tijdens de sessies. Tijdens deze sessies kreeg ik dus de diagnose: een vorm van lichte autisme PDD-NOS. Ik zag mij zelf dus met een stempel op mijn voorhoofd met het idee dat iedereen mij kon zien dat ik ‘autisme’ had met koeienletters. Daarnaast had ik nog een paar dagen Ritalin geslikt waardoor ik letterlijk het gevoel had dat mijn ziel niet meer in mijn lichaam zat. Dit was het in ieder geval ook niet voor mij , dus ik stopte ermee. Ik besloot om niks te nemen omdat dit allemaal niet werkte voor mijn gevoel.

Het overlijden van mijn vader

Op 7 februari 2006 op mijn 10elevensjaar werd mijn vader ernstig ziek, hij had kanker in zijn alvleesklier. In dit ziekte proces van een half jaar overleed hij. Zonder enig afscheid te kunnen nemen ging hij weg. Hij zat teveel onder de morfine (om zijn pijn te verzachten) om mij nog te kunnen herkennen en de brieven die hij op de computer had geschreven crashte. Ik had mij toen nog nooit zo eenzaam gevoeld.

Na mijn vaders overlijden moest mijn moeder voor de kinderen zorgen, waardoor de tijd op mijn basisschool vreselijk was. Ik voelde mij eenzaam en met niemand kon ik echt praten zoals ik wilde. Ik zat vaak alleen te eten in een hoekje. Thuis vertelde ik niet veel over wat ik meemaakte ook om mijn moeder te ontlasten

Met de jaren

De jaren verstreken en ik ontdekte dat mijn moeder mij begon te geloven. Mijn gave werd sterker en ik zag meer kleuren (aura’s) en entiteiten. Ik zocht hier hulp voor maar ontdekte dat ik hier vrijwel geen hulp voor vond. Ik kwam ook een medium tegen en ik vertelde mijn verhaal waarop zij vertelde dat ik hoog gevoelig ben, en toen begon het kwartje te vallen. Ik ontdekte dat mijn vader ook god nodig had om dit ziekte proces van hem door te komen. Ik ontdekte dat het niet uitmaakt of je nou in god gelooft, Allah of iets/iemand anders. Er is een bron van liefde en het goddelijke zit in jou! Ik ontdekte dat mijn ouders op dat moment handelde met de beste intentie. Ik begon op deze manier de wereld anders te zien. Ik voel nog steeds mijn vader om mij heen en ik voel dat hij trots is!

Balans

Het maakt niks uit of jij wel autisme hebt of niet of jij wel medicijnen slikt of niet, alles is oké in het nu, zolang jij het gevoel maar hebt dat het jou helpt! Ik kan daar niet over oordelen, enkel alleen jij zelf. Alles draait om balans in het leven.

Mijn creatie:

Op mijn 20elevensjaar was ik op een vakantie op Kos en kreeg ik het inzicht, als ik kan dromen, kan ik het ook doen! Hierdoor is mijn boek ontstaan ‘’Heel bewust jezelf’’. Ik startte ook mijn eigen bedrijf op omdat ik geloof dat ieder deze gave als positiviteit mag ervaren en ik wil juist daaraan een positieve bijdrage leveren. Deze gave hoeft niet weg gestopt te worden. Deze gave mag er zijn, net zoals jij en ik! Juist in deze blog stel ik mij kwetsbaar op; ook kwetsbaarheid is een kracht!

Warme groet,

Veerle

↑ Top