Coaching Veerkracht logo

Ontvang praktische tools
en handvatten

Online of telefonisch consult Wil jij een coaching consult en/of een reiki sessie op afstand aanvragen? Voor dit consult zijn er twee mogelijkheden: een van 30 minuten of een van 60 minuten. De consulten geef ik via FacebookMessenger, LinkedIn, Skype óf telefonisch. Bel of mail mij voor het maken voor een afspraak. Vervolgens stuur ik een factuur. Zodra het factuurbedrag op de bankrekening van mijn praktijk staat, plannen we een consult in. Tijdens het online/telefonisch consult geef ik praktische handvatten en tools op de vraag/vragen die er zijn, eventueel aangevuld met een reiki sessie. 

Consult in mijn praktijk  Bij het intakegesprek van 30 minuten maak ik kennis met het probleem waar jij (of uw kind) mee zit. Dit gesprek is bedoeld om helder te krijgen waar jij (of uw kind) voor gecoacht wilt worden en om met elkaar kennis te maken. Als het om uw kind gaat, dan zijn de vervolgconsulten alleen met het kind, zonder ouder erbij. Bij de training 'ik leer anders' is wel een ouder aanwezig.

Kinderen en tieners van 6 tot 16 jaar

 ‘Ik leer anders’ training:  Heb jij (of uw kind) een leerachterstand, dyslexie of hooggevoeligheid? En kan je (uw kind) niet goed meekomen in de klas? 

Uit onderzoek blijkt dat veel leerlingen met leerachterstand in beelden denken en niet in woorden. Hierdoor kunnen zij de lesstof moeilijk of niet begrijpen en onthouden. Circa 95% van de leerlingen leert via het gehoor, daarnaast is een kleine groep visueel ingesteld. Bijles helpt dan onvoldoende omdat ze dan meer informatie op een verkeerde manier krijgen aangeboden. Ik ga door middel van een korte training de lesstof vertalen naar beelden, daardoor kan de leerling zich de lesstof wel eigen maken. Tijdens de training kan het kind de techniek zelf toepassen in de klas en samen met de ouders oefenen. Je krijgt tijdens de training ook een handboek en een online training-systeem.

In een korte training leer ik jou (uw kind) hoe je de lesstof kunt vertalen naar beelden. Daardoor maak je de lesstof eigen en voelt het vertrouwd aan.   

 Tijdens de training kan jij (uw kind) de techniek zelf toepassen in de klas en samen met je ouders oefenen. Je krijgt tijdens de training ook een handboek en een online training-systeem.

Direct na de eerste sessie weet je of deze leermethode voor jou (uw kind) werkt!

Tijdens het intakegesprek kijk ik of jij (uw kind) een beelddenker bent. Vervolgens starten we met de training. De korte training omvat 5 sessies.  

Poptalk methode Na het intakegesprek ga ik verder met de zogenaamde Poptalk methode. Dit is een methode die zich richt op het visualiseren van hoe kinderen denken en voelen. Dit gebeurt door middel van poppetjes (Playmobil, Duplo, houten of plastic figuren).

Na iedere consult sessie vertel ik kort wat er tijdens de sessie is besproken en wat eruit voortgekomen is.

Jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar Na het intakegesprek leer ik je de juiste manier aan om de prikkels van de binnenwereld en de buitenwereld te erkennen en te verwerken. Dat waar jouw focus op ligt, groeit. Wanneer je de aandacht legt op jouw binnenwereld, ga je met een nieuwe manier prikkels leren verwerken zodat je meer energie overhoudt. Hoe je negatieve emoties om kan zetten in positieve emoties wordt ook duidelijk. Daarnaast gaan we in een sessie aan de slag met effectieve communicatie: hoe leer je vanuit jezelf duidelijk communiceren naar die ander? Hoe kan jij reageren zonder je aangevallen te voelen? Wie of wat is Mistermind (je denkwijze). En tot slot: hoe kom je erachter of je verstand (je ratio) met je communiceert of je gevoel?

Na iedere sessie schrijf ik een kort verslag, waarin staat wat tijdens de sessie is besproken en waar verbeteringen zijn opgetreden.

Het traject ‘In je kracht staan’ bestaat uit 9 consulten die om de 2 à 3 weken plaatsvinden.

Voor de mensen die verder weg wonen of liever vanuit huis deelnemen, bied ik het traject ‘In je kracht staan’ aan via Skype. Dit traject bestaat uit 9 Skype sessies. Je krijgt via mail de oefeningen in een PDF bestand die je zelf kunt uitprinten.

*Het is ook mogelijk u als ouder te ondersteunen bij het coachingstraject van uw kind. U kunt dan een coaching sessie erbij boeken. Hierin geef ik adviezen over welke tools passen bij de eventuele vragen die u heeft.

**Indien er tijdens het traject naar voren komt dat er meer consulten nodig zouden zijn, dan is dit mogelijk.

***Indien je dat wenst, is er ook de mogelijkheid om enkele sessies te boeken, dit graag vooraf aangeven.

↑ Top