Als kind vaak overprikkeld, moe en snel boos? Dit zijn kenmerken van een hooggevoelig kind waarmee hij of zich uit. Herken je de kenmerken van hooggevoeligheid bij jouw kind? Wil je beter begrijpen waar je kind als hooggevoelig persoon mee worstelt en hoe je kunt helpen? Ik ben kindercoach en bied begeleiding en coaching aan op het gebied van hooggevoeligheid en het zesde zintuig voor zowel jou als je kind.
Gratis e-book

Hooggevoelig kind en nu?

Kindercoach_Kinderen_Test-hooggevoelig-kind-(HSP-test)

Kindercoach hooggevoelig kind

Als kindercoach kan ik kinderen die hooggevoelig zijn helpen. Vaak worden zij niet altijd goed begrepen. Ze worden overladen met prikkels en weten niet goed hoe ze hiermee om moeten gaan. Vaak uiten kinderen dat in: driftbuien, boosheid, extreme emoties of een teruggetrokken houding.

Voor jou, als ouder, kunnen deze situaties lastig zijn om mee om te gaan. Je ziet waarschijnlijk dat je kind het moeilijk heeft, maar je weet niet hoe je kunt helpen.

Vanuit mijn eigen ervaring als hooggevoelig persoon ben ik sterk als kindercoach op het gebied van hooggevoeligheid, waardoor ik emoties bij kinderen goed kan herkennen. Daarnaast weet ik hoe ik kinderen kan helpen om hun gevoelens te uiten en vol zelfvertrouwen in het leven te staan.

Twijfel je of jouw kind hooggevoelig is? Er zijn een aantal kenmerken die HSP aanduiden, waardoor je weet of het waarschijnlijk is dat jouw kind hoogsensitief is. Deze staan samengevat in een HSP test.

Kindercoach zesde zintuig

Ziet of hoort jouw kind dingen die anderen niet waarnemen? Slaapt je kind erg onrustig of is het ’s nachts tegen de “lucht” aan het praten? Het kan zijn dat je kind een zesde zintuig heeft. Dit is een gave die zonder de juiste begeleiding, zoals een kindercoach, lastig en beangstigend kan zijn voor jouw kind, maar ook voor jou als ouder. Er is namelijk geen handboek voor wat je moet doen als je kind overleden mensen ziet of een denkbeeldig vriendje heeft, waardoor dit het voor jou als ouder ingewikkeld maakt.

Vanuit mijn kennis en ervaring, omdat ik zelf ook overleden mensen zie, kan ik makkelijk contact maken met de mensen die jouw kind ziet en hierin liefdevol begeleiden als kindercoach.

Mijn begeleiding is op locatie of in mijn praktijk. Wil jij meer info over de werkwijze van de coaching van kinderen? Klik hieronder op de button.

Emotiedagboek voor kinderen

Taal is een lastig begrip vooral voor kinderen, wanneer de emoties op dat moment aan de oppervlakte liggen. Hoe vaak hebben wij als volwassenen emoties, waar we niet gelijk over kunnen praten of kunnen voelen waar het vandaan komt. Het emotiedagboek ‘Hoe zit jij in je vel?’ is een laagdrempelige en speelse methode om hierover met je kind in gesprek te gaan. Je kind kan op eigen wijze situaties beschrijven en door middel van stickers op een eenvoudige manier emoties en personen aan koppelen. Het emotiedagboek bestaat uit standaard situatieschetsen afgewisseld door kleurplaten die je samen kunt invullen met je kind of je kind alleen. Daarnaast bevat het stickers van een: een man, een vrouw, een jongen en een meisje die ook ingekleurd kunnen worden, zodat de situatie opnieuw wordt beschreven maar dan op papier. Met daarbij de basis emoties: blij, boos, bang en verdrietig. Op deze manier kom je achter de belevingswereld van je kind op dat moment.

Gratis e-book ‘Hooggevoelig kind en nu?’

Het e-book hooggevoelig kind en nu? Is een e-book dat je als ouder op een makkelijke en toegankelijke manier kunt anticiperen op de hooggevoeligheid van je kind. Door de verschillende leeftijdscategorieën die zijn beschreven, is het voor iedere ouder van toepassing. Daarnaast maken de voorbeelden in dit e-book hooggevoeligheid herkenbaar. De tips die je leest zijn gelijk toepasbaar voor jou als ouder.

Hoe herken jij hooggevoeligheid bij je kind in het dagelijks leven? Dit e-book gaat over hoe jij hooggevoeligheid bij je kind herkent. Alle levensfases van 0 tot 18 jaar die het kind doorloopt worden besproken. Door de voorbeelden uit het dagelijks leven word dit tastbaar voor jouw als ouder. Naast hooggevoeligheid doorloopt een kind ook andere fases van de ontwikkeling. Deze fases worden besproken, denk aan de peuterpuberteit die bij peuters centraal staat en jongeren die zich losmaken van hun ouders om zich klaar te maken voor het volwassen worden. Met tips voor jouw als ouder in iedere levensfase van je kind, kan jij op de situatie van je kind anticiperen. Naast hooggevoeligheid komen ook nog een aantal andere onderwerpen aanbod die in het verlengde hiervan liggen. Het kan voorkomen dat kinderen tegen de lucht praten, of vaak uit bed komen ’s nachts, zonder duidelijk te weten wat er aan de hand kan zijn. Wil je weten wat dit is en hoe jij als ouder hiermee om kan gaan? Lees het in dit e-book die gratis te downloaden is door op download button te klikken.

e-book: hooggevoelig kind en nu

Interessante blogartikelen

  • Hoogsensitief, hooggevoelig of toch hsp?
    Ben ik hooggevoelig, hoogsensitief of toch hsp? Wat is het nou precies? De ene keer hoor ik mensen zeggen dat je hooggevoelig bent en de andere keer hoogsensitief. Na wat zoekwerk toen ik ontdekte dat ik hoogsensitief ben, kwam ik erachter dat het niets uitmaakt hoe je het noemt, het komt allemaal op hetzelfde neer.