In de media

Een hooggevoelig kind is als een orchidee

Tienercoach Veerle Wagenaar ziet
sinds corona een forse toename van hoogsensitieve tieners die depressief zijn. En dat terwijl de wachtrijen voor de geestelijke gezondheidszorg zodanig lang zijn dat tieners soms maanden moeten wachten op hulp. Dus luidt de urgente vraag: wat kunnen ouders of begeleiders doen om het leed te minimaliseren?

Kan een kind een winterdip hebben?

Een meisje van elf jaar is de laatste tijd behoorlijk somber en lusteloos. Kan een kind een winterdepressie hebben?

Grijze, grauwe dagen en coronamaatregelen waardoor veel leuke activiteiten niet door kunnen gaan, zoals een avondje sporten. Een moeder merkt dat haar 11-jarige dochter het moeilijk heeft deze weken.

#29 Wat kan ik doen om mijn hoogsensitieve puber beter te begrijpen?

In deze podcast heeft Janneke alle vragen gebundeld van ouders met hoogsensitieve tieners. Het is een super gave podcast geworden met veel tips voor jou als luisteraar.

Luister de podcast op Spotify.

#43 In gesprek met Veerle Wagenaar

In deze podcast ben ik geïnterviewd door Irene. Ik mocht voor Irene gastblogs schrijven over hoogsensitiviteit en daaruit voort is er een podcast gekomen! Echt super waardevol en zo’n mooi gesprek. In deze podcast vertel ik over hoogsensitiviteit en hoe je dit herkent. Wist je dat je tiener ook extravert kan zijn? Dit en meer is te beluisteren in de podcast!

Hooggevoeligheid bij depressieve of drukke tieners

Veel tieners krijgen vaak een onterechte diagnose, omdat ze vaak niet weten van hoogsensitiviteit. Ze krijgen hierdoor niet altijd de juiste hulp in de geestelijke gezondheidszorg. En komen vaak met depressieve klachten bij mij terecht. Journalist Janneke heeft mij hierover geïnterviewd en dit staat op JM ouders. Een super waardevol interview als je het mij vraagt.