Over Veerle Wagenaar

veerle wagenaar psycholoog

Zo sensitief als ‘t maar kan!

Mijn naam is Veerle en ik ben zo sensitief als ‘t maar kan. Zo, dat is er uit. En ik kan je vertellen: het is ontzettend bevrijdend om je hoogsensitiviteit te erkennen en te omarmen. Dat is in mijn geval niet altijd zo geweest. Als ik eerlijk ben, voelde ik me het grootste deel van mijn leven anders. En nog eerlijker: ik had een hekel aan mijn eigen sensitiviteit. Het was alsof mijn brein nooit een pauze kon nemen van het piekeren en malen. Van het zien van doemscenario’s. Vooral na drukke dagen leek het alsof mijn gedachten in overdrive gingen. Telkens weer beantwoordde ik in mijn hoofd de ‘wat als’-vragen; dat waren er meer dan je zou denken. Vaak concludeerde ik dat ik iets verkeerd had gezegd of gedaan. Het zorgde voor een onophoudelijke stroom van emoties die ik als een spons leek op te nemen en dagenlang met me meedroeg. Het verwarde me. Ik was toch vrolijk uit bed gestapt? Waarom dan toch die negatieve spiraal?

Als ik eerlijk ben, voelde ik me het grootste deel van mijn leven anders. En nog eerlijker: ik had een hekel aan mijn eigen sensitiviteit. Het was alsof mijn brein nooit een pauze kon nemen van het piekeren en malen. Van het zien van doemscenario’s. Vooral na drukke dagen leek het alsof mijn gedachten in overdrive gingen. Zo kon het niet verder, het moest anders! Hoe ik uiteindelijk mijn ware veerkracht in mijn sensitiviteit heb ontdekt?

Ik was radeloos. Begreep niet wat er met me aan de hand was. Het ging steeds slechter, vooral na het overlijden van mijn vader. Het ging zelfs zo slecht dat ik bijna burn-out raakte. En toen dacht ik: dit moet anders. Dit kan mijn leven niet zijn. Zo hoort het leven niet te zijn.

Dit kan mijn leven toch niet zijn?

Ik ging op zoek en ontdekte dat ik hoogsensitief ben. Ik absorbeerde alle informatie die ik erover kon vinden. Er ging een wereld voor me open. Het was alsof ik mezelf opnieuw moest leren kennen. Met zoveel puzzelstukjes die op hun plek vielen. Stap voor stap begon ik te begrijpen dat mijn sensitiviteit juist mijn grootste kracht is, ondanks de uitdagingen. En terwijl ik leerde omgaan met mijn eigen unieke eigenschappen, ontdekte ik dat het leven veel mooier wordt wanneer je je sensitiviteit omarmt.

Mijn reis? Dat was er een van vallen en opstaan. Van zelfontdekking en van groei. Het was een reis die me het besef bracht dat mijn sensitiviteit mij niet hoeft te beperken, maar dat het mijn leven juist kan verrijken. Ik leerde hoe ik veerkracht kon vinden binnen mijn eigen sensitiviteit en dat bracht een heel nieuw perspectief op het leven. Ik ben wie ik ben en dat is mijn grootste gift!

En nu? Nu wil ik dat ook voor jou! Ik heb mij gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Daarom weet ik de methode die echt werkt voor hoogsensitieve mensen als psycholoog, simpelweg omdat ik ook heb ervaren welke methodes er niet werken in de praktijk. Daarnaast deel ik graag mijn kennis en ervaring met anderen, om ook hen te helpen bij hun eigen reis van zelfontdekking en groei. Ik heb het tot mijn missie gemaakt om JOU te begeleiden en te ondersteunen, terwijl JIJ je eigen sensitiviteit omarmt en leert hoe je ermee kunt floreren. Ik geloof oprecht – nee ik wéét – dat hoogsensitiviteit een gift is die we kunnen gebruiken om dieper te begrijpen, sterker te groeien en meer vervulling te vinden in het leven.
En weet je wat? De wereld heeft dat nodig! 

veerle wagenaar psycholoog

Wil jij ontdekken hoe ik jou kan helpen? Ik nodig je uit om mijn diensten te bekijken en contact met me op te nemen. Samen kunnen we ontdekken hoe jouw sensitiviteit jouw kracht kan worden! En hoe jij kunt gedijen in een wereld die soms overweldigend kan zijn. Ik ben er om je te ondersteunen. 

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en samen te werken aan een mooie, veerkrachtige jij!

Ook dit ben ik:

  • Reizen! Laat me reizen 🙂 Zo mooi dat ik hou van het gevoel van ultieme vrijheid zelf aan den lijve mag ervaren.
  • Chocoladeliefhebber in hart en ziel! 🍫 Overal waar chocola in zit, zeg ik volmondig ‘JA’ tegen. Maar let op… wel de veganistische opties. Sinds 2020 ben ik een toegewijde veganist. 
  •  Ik word onwijs gelukkig van het ontdekken van nieuwe plekken. Zet me neer op een terras en ik ben in mijn element; lekker mensen kijken. 
  • Ik verveel me ontzettend snel. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen in het leven 😉. 
  • Eenmaal een doel gesteld, dan geef ik alles. De volle 100%. Niets of niemand houdt mij tegen.

Wat is jouw verhaal? Vertel het me via een mailtje of stuur mij een DM op Instagram!