Ben ik hooggevoelig?

Ben ik hooggevoelig? Doe dan de test!

Hooggevoelig of te wel high sensitive person. Wat is het precies? En hoe weet je of je dit bent? Een hooggevoelige tiener is volgens Aron een tiener dat meer informatie ( details) opmerkt in de omgeving dan andere tieners. Daarnaast denkt een hooggevoelige tiener eerst goed na (voordelen en nadelen opschrijven) voordat het in actie komt, waar andere tieners sneller en impulsiever handelen.

Tieners die hooggevoelig zijn worden geboren met een zeer opmerkelijk zenuwstelsel en hersenen die informatie grondig verwerken. De buitenwereld komt heftiger binnen bij de tieners. Betekend dit dat jij anders bent of een diagnose hebt? Nee, wanneer je hooggevoelig bent. Zit dit in je temperament. Het temperament is waarmee je geboren wordt, maar wat slechts de basis is voor de vorming van je karakter. Hooggevoelig zijn is dus een onderdeel van wie je bent. En juist wanneer jij ontdekt dat je hooggevoelig bent, kan er een wereld voor je opengaan!

Hoe doe ik de test?

Het is belangrijk dat je de test op je gemak doet. Neem er de tijd voor. Desnoods in delen. Ook hier geldt, beantwoord iedere vraag al naar je gevoel je ingeeft. Ook al herken je je niet in alles van de betreffende vraag, kies het antwoord waar het gewicht van je gevoel het meest naar uitgaat.

Voornaam
E-mail

Social Media

Word lid van de FB community